Suroviny

Voda

Voda

Voda tvoří 85 až 90 % hmotnosti piva a je proto velmi důležitou surovinou při jeho výrobě. V Brně máme velmi kvalitní vodu, která pochází z prameniště podzemní vody v Březové nad Svitavou a úpravny povrchové vody ve Švařci.
Slad

Slad

Základem každého piva je ječmenný slad. Pro naše pivo používáme ječmeny z oblasti Hané, které jsou na celém světě považovány za ty nejšpičkovější. Po sklizni se zpracovávají v moravských sladovnách v Prostějově a Hodonicích. Vzniká tak nejkvalitnější moravský slad, kterého nakupujeme opravdu hodně – k výrobě jednoho půllitru ležáku potřebujeme asi 2000 sladových zrn.
Chmel

Chmel

Chmel dává Starobrnu jeho charakteristické vlastnosti, tedy hořkost a aroma. Hořkost způsobují v chmelu obsažené pryskyřice a za aroma jsou zodpovědné silice. V našem pivovaru používáme výhradně český a moravský chmel. Jde o ty nejvyhlášenější odrůdy na světě – Žatecký poloraný červeňák, Sládek a další.
Kvasnice

Kvasnice

Přesnou charakteristiku kvasnic si každý pivovar střeží jako oko v hlavě. Námi používaný kmen kvasnic opečováváme u nás v pivovaru a pečlive jej chráníme.

Od roku 2012 je naše sudové pivo
navíc NEPASTERIZOVANÉ


Naše pivo tak neprochází procesem pasterizace, při němž by bylo vystaveno tepelnému šoku. Je pouze přefiltrováno přes speciální membránový mikrofiltr. Déle si tak udržuje své původní vlastnosti přírodního nápoje a čerstvou a přirozenou chuť. Zůstávají v něm také zachovány antioxidanty a polyfenoly. Na první pohled Vás na nepasterizovaném Starobrnu zaujme krémově hustá pěna, která zanechává na stěnách dobře umyté sklenice klasické kroužky.

Po napití je Váš zážitek umocněn čerstvou, přirozeně plnou a jemně chmelovou chutí a dokonalým řízem.
Starobrno

Zdarec, už ti bylo 18?

ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.